Våra utbildningar

Vi utbildar i körkortsklasserna B, B96, BE, Moped klass 1, Introduktionsutbildning för handledare och elev vid privat övningskörning. Några av våra specialutbildningar är miljöanpassad och sparsam körning.


Utbildningsmodell

Vi kan erbjuda följande effektiva utbildningsmodell genom att varva teori och praktik med hjälp av STR studiematerial. Du får hemläxa både i körhäfte och teorihäfte, vilket ska redovisas då du gör din körövning. Du fördjupar dina kunskaper genom att närvara vid teorilektioner. Du studerar teoriprov i vår datorsal eller hemifrån via Internet. Du får en kod när du skriver in dig.
När du börjat köra så erbjuds du en preliminär kostnadsberäkning och uppskattning av hur många lektioner som kommer behövas. Då du sedan har blivit godkänd hos oss beställer vi tid för förarprov hos Trafikverket.

En mer detaljerad utbildningsplan finns att tillgå i receptionen.


Teoriutbildning

Din körkortsutbildning bygger på både teori och praktik och vi kan hjälpa dig individuellt med teoriundervisning dag och kvällstid. Speciellt för dig med läs- och skrivsvårigheter finns förutom hjälp av lärare även dataprogram med ljudstöd. På teorilektionerna fördjupar du dina kunskaper och diskuterar erfarenheter från körningarna. Bland annat så innehåller det teori om svårare trafiksituationer och mörkerkörning. Utbildningen avslutas med repetition och sluttest innan förarprovet. Se information under Aktuellt.

Introduktionsutbildning, B-körkort

Fr o m 1 januari 2006 blev det obligatoriskt för handledare och elev att gå en introduktionskurs för B-körkort. Handledare och elev genomför en tre timmars utbildning tillsammans. Se vidare info under Aktuellt för tider och datum för kursstart. Handledare får gärna åka med vid lektioner på trafikskolan. Prata med din lärare. Läs mer på STR's Handledarguide »

Individanpassad utbildning

  • Att lärare och elev planerar utbildningen tillsammans
  • Att lärare och elev upprättar en individuell utbildningsplan
  • Att eleven bättre ska få en uppfattning om antalet lektioner och kostnader innan det är dags för uppkörning
  • Att eleven bättre ska veta hur lång tid utbildningen kommer att ta
  • Att undervisningen anpassas efter varje elevs inlärningsstil. Det betyder att vi undervisar på det sätt eleven föredrar och behöver för att lära sig på bästa sätt

Övriga kurser

  • Introduktionsutbildning för handledare och elev
  • Körkort AM (Moped klass 1)
  • Förarbevis Moped klass 2
  • Utbildningslektioner för dig som har körkort
  • EcoDrivning

Aktuellt

6/21/2018
Facebook
Titta gärna in på vår faceb... Läs mer »

6/9/2017
Teorilektioner
Från och med Onsdag 30/8 kl... Läs mer »

10/14/2014
SWISH
Här kan du betala direkt me... Läs mer »


Riskettan
Riskutbildning del 1 Bil te... Läs mer »